Asteri FM 88.5

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Σοκάρει η έρευνα για τα ακατάλληλα τρόφιμα - Τι απαντά ο ΕΦΕΤ.

E-mail Εκτύπωση

Σοκάρει η έρευνα για τα ακατάλληλα τρόφιμα - Τι απαντά ο ΕΦΕΤ [Βίντεο]

«Διαπιστώσαμε μέσα από έρευνα δέκα μηνών πως σε όλες τις κατηγόριες τροφίμων υπάρχει πρόβλημα ποιότητας και σε ένα μεγάλο βαθμό αλλοίωση ετικέτας» μας λέει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), καθηγητής κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.
Η πρόσφατη ανακοίνωση που προκάλεσε αίσθηση τις τελευταίες ημέρες ήταν αποτέλεσμα συστηματικών ερευνών σε πάνω από χίλια διαφορετικά δείγματα τροφίμων όπως γαλακτοκομικά και αλλαντικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο το 64% των δειγμάτων για όλα σχεδόν τα προϊόντα βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση ενώ συγκεκριμένα στα αλλαντικά, ποσοστό 67% των δειγμάτων, η περιεκτικότητα σε νιτρώδη και νιτρικά βρέθηκε υψηλότερη κατά 150% του επιτρεπόμενου ορίου.

Ένα ακόμα στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι πως στα αναψυκτικά που έγινε έλεγχος η περιεκτικότητα του φυσικού χυμού σε ποσοστό 72% των δειγμάτων, βρέθηκε χαμηλότερη κατά 50% από το επιτρεπτό όριο.

Δείτε τι δηλώνει στο in.gr ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 18:42